Lantionpohjan lihakset ja miten löydän ne?

Jokainen nainen on varmasti kuullut lantionpohjanlihaksista ja siitä että niitä pitäisi harjoittaa. Lantionpohjan lihaksisto kannattelee lantion elimiä, ja huolehtii virtsaputken ja peräaukon supistumisesta. Niillä on myös osansa ryhdin pitämisessä hyvänä. Lihaksisto heikkenee iän myötä ellei sitä käytä, ja raskaudet ja synnytykset voivat myös heikentää lihaksia. Siksipä viimeistään raskausaikana ja synnytyksen jälkeen olisi oikeasti syytä havahtua harjoittamaan lantionpohjaa, ja koska iso osa blogini seuraajista kuuluu kohderyhmään, olen päättänyt aloittaa 30 päivän lantionpohjan treenihaasteen Instagramissani @viisasmuija.blog Lähde ihmeessä mukaan! 

Ensin lihakset on kuitenkin syytä löytää, ja mikäli niitä ei ole aikaisemmin treenannut, se voi aluksi tuntua hankalaltakin.

  • Asetu selinmakuulle ja muista hengittää.
  • Supista lantionpohjan lihaksia hitaasti ja rauhallisesti, kuin yrittäisit pidätellä. Pidä supistus ja laske viiteen.
  • Rentouta. Toista 5-10 kertaa.

Kun tämä sujuu, kokeile supistaa erikseen lantionpohjan etupuoli, eli virtsaputken suu, ja takapuoli eli peräaukon ympäristö. Keskity myös rentouttamaan lihakset supistusten välillä. 

Jos sinulla on vaikeuksia löytää lihakset alkuun, voit kokeilla niiden etsimistä vessassa käydessäsi. Yritä keskeyttää virtsasuihku kesken. Tällä tavoin ei varsinaisia harjoitteita tule suorittaa, mutta tämä voi auttaa löytämään oikeat lihakset mikäli se ei muutoin onnistu. 

Vinkki: Yhdynnän aikana myös kumppani voi tuntea kun supistat lantionpohjanlihaksiasi. Kokeilkaa!

Ja nyt klikkaa itsesi @viisasmuija.blog Instagramiin ja lähde mukaan haasteeseen! 

Lähteet: Käypähoito

Jaa julkaisu

This entry was posted in Etusivu.

2 comments

Vastaa