Minä

Kirjoittaja on 30-vuotias Helsingissä asuva ja Enontekiöltä kotoisin oleva kätilöopiskelija, kahden tytön äiti ja kesän 2017 morsian. Blogi saa nimensä wanhanajan kätilöä tarkoittavasta nimityksestä, mutta aiheina ovat kätilöopintojen lisäksi myös häät, arki, liikunta, hyvinvointi ja käsityöt.

Asumme kerrostalokolmiossa jota sisustelen mielelläni. Haaveilemme omakotitalosta jossain hieman syrjemmällä, mutta opintoni pitävät meidät vielä toistaiseksi Helsingissä. Aiemmalta ammatiltani olen ravihevostenhoitaja. Arki koostuu nyt vauvaelämästä, opinnoista, töistä ja harrastuksista kuten kuntosali, käsityöt, koirat ja viljelyspalsta sekä Rikun tietotekniikka, radio ym harrastukset. Riku työskentelee cloud architectina it-yrityksessä keskustassa ja oma työni on keikkatyötä pääkaupunkiseudun sairaaloissa opintojen ohessa. Tällä hetkellä vietän äitiyslomaa ystävänpäivänä 2019 syntyneen vauvan kanssa, ja opiskelen siinä sivussa. Vanhempi tyttäreni aloitti viidennen luokan, ja harrastaa hevosia, ratsastusta ja sirkuskoulua. Hän asuu pääosin isällään maalla, mutta viettää aikaa meillä mahdollisimman paljon viikonloppuisin ja lomilla. Perheeseemme kuuluu myös kaksi näyttelykoiraa, mittelspitzit Ronja ja Pinja.

Luonteeltani olen aina ollut introvertti kotihiiri jolla on ylikehittynyt hoivavietti ja tästä syystä minulla on useimmiten ollut ympärillä mahdollisimman suuri kaarti eläimiä hoivattavana. Tämänhetkinen kahden koiran lauma on ennätyksellisen pieni! Eläinharrastusten lisäksi tykkään kirjoittaa, lukea ja tehdä käsitöitä. Käyn myös salilla melko säännöllisesti, ja tykkään muutenkin liikkua, etenkin luonnossa.

Ne sanoo mä oon keijukainen
Ne sanoo mä en totta oo
mä oon joku outo tulokas, uusi asukas, niin ne puhuvat
Ne sanoo mä oon menninkäinen
En lihaa enkä verta oo
Mul on vähän noidan kykyjä