Minä

Kirjoittaja on 31-vuotias Helsingissä asuva ja Enontekiöltä kotoisin oleva ompelimoyrittäjä, kätilöopiskelija, kahden tytön äiti ja kesän 2017 morsian. Blogi saa nimensä wanhanajan kätilöä tarkoittavasta nimityksestä, mutta aiheina ovat kätilöopintojen lisäksi myös perhe, arki, liikunta, hyvinvointi ja käsityöt.

Asumme kerrostaloneliössä jota sisustelen mielelläni. Haaveilemme omakotitalosta jossain hieman syrjemmällä, mutta opintoni pitävät meidät vielä toistaiseksi Helsingissä. Aiemmalta ammatiltani olen ravihevostenhoitaja. Arkeni koostuu nyt perhe-elämästä, yrityksen pyörittämisestä, opinnoista, keikkatöistä ja harrastuksista kuten kuntosali, käsityöt, koirat ja viljelyspalsta. Perheemme on kaksikielinen, sillä aviomieheni Richard on suomenruotsalainen. Riku työskentelee senior arkkitehtinä it-yrityksessä keskustassa, ja harrastaa radio- ja tietotekniikan lisäksi kotona ruuanlaittoa ja onkin siinä melkoisen loistava! Lisäksi Riku on jossain määrin aktiivinen myös politiikan saralla, ja on ollut mm. Piraatti-puolueen eduskuntavaaliehdokkaana. Oma työni on tilausompelua yritykseni RiivivuomaDesignin kautta kotoa käsin sekä toisinaan keikkatyötä pääkaupunkiseudun sairaaloissa. Tällä hetkellä suoritan myös viimeisiä työharjoitteluita ennen valmistumistani kätilöksi. Nuorempi tyttäreni täyttää pian 2 vuotta ja syntyi siis kätilöopintojeni keskelle. Vanhempi tyttäreni on kuudennella luokalla, ja harrastaa hevosia, ratsastusta ja sirkuskoulua. Hän asuu pääosin isällään maalla, mutta viettää aikaa meillä mahdollisimman paljon viikonloppuisin ja lomilla. Perheeseemme kuuluu myös kaksi näyttelykoiraa, mittelspitzit Ronja ja Pinja, joista jälkimmäinen on ensimmäisen pentu kennel Riivivuoman ensimmäisestä pentueesta, oma kasvattini siis.

Luonteeltani olen aina ollut introvertti kotihiiri jolla on ylikehittynyt hoivavietti ja tästä syystä minulla on useimmiten ollut ympärillä mahdollisimman suuri kaarti eläimiä hoivattavana. Tämänhetkinen kahden koiran lauma on ennätyksellisen pieni! Eläinharrastusten lisäksi tykkään kirjoittaa, lukea ja tehdä käsitöitä. Käyn myös salilla melko säännöllisesti, ja tykkään muutenkin liikkua, etenkin luonnossa.

Olen Lapin tyttö nyt ja aina, vaikka fyysinen koti sijaitseekin nyt Helsingissä.

Ne sanoo mä oon keijukainen
Ne sanoo mä en totta oo
mä oon joku outo tulokas, uusi asukas, niin ne puhuvat
Ne sanoo mä oon menninkäinen
En lihaa enkä verta oo
Mul on vähän noidan kykyjä