Suvivirret

Tämä kevät suvivirsineen on kulunut vähän erilaisissa merkeissä koko maailmalla. Rehellisesti sanottuna oma päivittäinen elämäni ei ole juurikaan muuttunut, olen aina ollut kotihiiri. Oikeastaan ainoat konkreettiset muutokset ovat olleet ne että mieheni on työskennellyt kevään etänä, eli ollut kotona kokoajan, ravintolassa syömisen sijaan ruuat on tilattu kotiin jos on haluttu jotain muuta kuin kotiruokaa, ja naapurissa asuvaa Beben famoa on tavattu vain ulkosalla. Sekä sukuni että ystäväni asuvat aika kaukana joten livetapaamiset ovat aika harvinaisia muutenkin.

Kesä se kuitenkin näyttää tulevan kaikesta huolimatta. Jännitän harvoin mitään, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa tuntua pientä jännitystä. Elokuun alussa tapahtuu vihdoin se mihin olen valmistautunut ja mitä olen odottanut jo… noh, aika monta vuotta. Astun ensimmäistä kertaa synnytyssaliin kätilöopiskelijana. Pari kertaahan siellä on tullut pyörähdettyä synnyttäjän roolissa, viimeisin vielä tuoreessa muistissakin. Heinäkuun pidän lomaa RiivivuomaDesignin pyörittämisestä, ja sen takia olen joutunut sulkea tilauskirjan jo viikkoja sitten. Synnytyksen teoriaopinnoista alkaa olla vuosi, ja minun pakko ehtiä kerrata ne heinäkuun aikana tuoreeseen muistiin. Synnäriope uhkasi suuttua jos joku ei osaa synnäriin mennessä ommella knoppia… Ikävä kyllä ompelukoneillani kertyneet ompelutunnit ei nyt taida auttaa revenneen välilihan tai episiotomian ompelussa. 😀

En varmasti vietä silti koko kesälomaa ilman ompelukoneita, sillä minulle on tulossa syksyä varten kymmeniä metrejä aivan valtavan ihania kangaskuoseja, ja niistä tulee varmasti tehtyä lomankin aikana myyntiin valmiita tuotteita. Niiden ompelussa on se hyvä puoli että voi ommella sen verran kun haluaa ja silloin kun haluaa.

Jonkunlaista kesälomaakin lienee kuitenkin syytä viettää. En tosin vieläkään tiedä mitä teemme kesällä. Mihinkään huvipuistoihin tai muihin ihmispaljouksiin ei tänä vuonna mennä, en halua riskeerata ja saada koronatartuntaa varsinkaan juuri ennen tuota tärkeää harjoittelua. Mökkilomakin jätettiin keväällä varaamatta, koska ei tiedetty mikä olisi tilanne kesällä. Pohjoiseen voisi mennä toki käymään. Bensa on ainakin halpaa tällä hetkellä. 😀 Saa nähdä mitä keksitään.

Ihan hyvin me toki viihdytään kotosallakin. Pläntillä ja pihalla. Ainoa vaan on se että kyllähän sitä omaa rauhaa hieman kaipaisi. Sitä että voi mennä ulos ilman että on tuhannen silmäparin ulottuvilla kokoajan.

Töitä olen saanut paiskia koko kevään, ja kuten mainitsin niin suljin RiivivuomaDesignin tilaukset jo muutama viikko sitten. Tilausjono paisui kuuden viikon mittaiseksi ja aiotun kesäloman alku tuli vastaan. Haluaisin tehdä ja toimittaa tilaukset asiakkaille aina mahdollisimman nopeasti, mutta tilauksia tulee kerrassaan niin paljon nopeampaan tahtiin kun mitä pystyn tällä hetkellä ompelemaan. Se on toki erittäin positiivinen ongelma, mutta jos saisin niin ottaisin kyllä päivään vaikka viisi tuntia lisää ihan mielelläni…

Blogin instasivua olen päivitellyt aktiivisemmin kuin tätä blogia. Syyt löytyvät ihan siitä kiireestä. Ei mitenkään repeä ihan kaikkeen. Pidempi kirjoittaminen vie enemmän aikaa kuin lyhyt teksti ja kuva. Pidän kuvaamisesta ja varsinkin yrityksen feedistä näkee kyllä myös kehityksen. Kuvat alkavat olla oikeasti jo aika kivoja, vaikka itse sanonkin. Tosin… Paljastettakoon että olen nyt alkanut pikkuhiljaa edeten myös toteuttaa jälleen yhtä unelmaani, nimittäin kirjan kirjoittamista. Voi olla että sen valmistumisessa kestää vuosia, tai ettei se valmistu koskaan, tai voi olla että vaikka valmistuisikin niin en edes yritä julkaista tai jakaa sitä mihinkään. Ensimmäiset parikymmentä liuskaa on kuitenkin nyt kirjoitettu. Johan tätä on vuosia mietittykin. Vähintään 25 vuotta, jos ihan tarkkoja ollaan.

Ronja täytti muuten tänään 10 vuotta. Aikamoista. Niin se aika kulkee.

Jos et vielä ole huomannut, niin käy ottamassa instassa seurantaan @viisasmuija.blog sekä @kennel.riivivuoman !

Jaa julkaisu

This entry was posted in Yleinen.

Vastaa