Pesänrakennusta

 

Laskettuun aikaan on reilu 7 viikkoa, mutta minulla on jo jonkun aikaa ollut sellainen olo että pikkuhiljaa pitäisi saada laitettua koti valmiiksi vauvaa varten. Vaikka sitten kävisikin niin että muutto pääsisi yllättämään vielä ennen vauvan syntymää… Mikä on kyllä hyvin mahdollistakin, sitä kun ei tunnu koskaan tietävän miten täällä asiat menevät. Mutta joka tapauksessa nyt alkaa olla suurin osa asioista valmiina ja paikallaan! Se huojentaa omaakin oloa mukavasti kun tietää että mitään ihmeellistä ei enää puutu. Näillä päästään jo hyvin alkuun. 

 

Pari reissua Ikeaan tässä välipäivien aikana on tehty, ja ihan hyvällä omallatunnolla, sillä reilusti enemmän täysiä autollisia on viety viimeisen parin kuukauden aikana tavaraa kierrätyskeskukseen, ja aika runsaasti myös ihan roskiin. Jotain on myyty itsekin. Pinnasänky ja hoitopöytä olivat suurimmat ostokset ja ne ovat tällä hetkellä paikoilla joilla tulevat olemaan niin kauan kunnes meidän asuntomme kasvaa sillä yhdellä huoneella. Toivottavasti pian. 

 

Värimaailma myös vauvan tarvikkeissa on pääosin tuttu rauhallisen harmoninen harmaa-valkoinen hennon pastellin vaaleanpunaisen kanssa. Olen onnistunut löytämään todella hyvin sekä vaatteita että kaikenlaisia sisustamiseen liittyviä tavaroita tässä värimaailmassa joten se on ollut kohtalaisen helppo rakentaa. Koska kodin sisustuksen yhteensopiminen ja omaa silmää miellyttävä harmoninen kokonaisuus on minulle todella tärkeä asia, olen tässä asiassa kohtalaisen tarkka.

Pinnasänky on kätevä, sen pohjan saa laskettua kun lapsi kasvaa, ja kun hän kasvaa vielä lisää, toisen seinän saa kokonaan pois jolloin siitä tulee vielä hyvä sänky taaperolle. 

 

Hoitopöytä sijaitsee tällä hetkellä olohuoneen nurkassa. Siinä aiemmin ollut kaappi siirtyi käytävään, ja sopi siihen oikeastaan aika kivasti. Käytävän ja keittiön sisustus on vielä osittain kesken, sillä tilaamani matot ja verhot eivät ole vielä saapuneet, joten niistä kuvia myöhemmin. 

Myös hoitopöytä on valittu osittain sillä perusteella että se on käyttökelpoinen pitkään. Kun vauva ei enää tarvitse hoitopöytää, pöydän kansi lasketaan, ja hoitopöydästä muodostuu lapsille kirjoituspöytä. Väri on valkoinen, kuten kaikissa kalusteissamme. Se johtuu siitä että tiedän kyllästyväni sisustukseen aina joidenkin vuosien kuluttua, mutta valkoisia peruskalusteita ei tarvitse vaihtaa vaikka kaiken muun vaihtaisikin, kuten viime keväänä tein. 

 

Hoitopöydän kaapistoja täydensin laatikoilla jotka myös ovat oikeaa värimaailmaa. Niihin olen hommannut valmiiksi pieniä pyyhkeitä sekä pari kylpypyyhettä hennon roosan sävyssä. Toisesta korista löytyvät harsot. 

 

Vaaleanpunaisissa laatikoissa on vielä tilaa tuleville tavaroille. 

Vetolaatikoista taas löytyvät vauvaa odottelevat vaatteet, niin itse hommatut kuin äitiyspakkauksenkin vaatteet, valmiiksi pestyinä kaikki. Myönnettäköön että vielä yksi paketillinen vaatteita on tulossa HM:stä postin kautta… En voinut vastustaa alennusmyyntejä! 

Pinnasängyn päällä odottelevat vauvan lelut, ja vihdoin valmiiksi saamani virkattu tilkkupeitto. 

Pinnasängyn alalaatikoissa on vuodevaatteita sekä leluja joita vauva on tähän mennessä saanut. 

Kaikenkaikkiaan siis kaikki alkaa olla hyvällä tolalla ja olen erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen myös esteettisesti. Oma synnytyslaukku on vielä pakkaamatta, mutta sen teen ensi viikolla. Alkuvuodesta on kuitenkin edessä vielä autonvaihto, ja muutosta tosiaan ei sitten tiedä että missä vaiheessa se osuu kohdalle… Toivon kuitenkin että ei ihan lasketun ajan tienoilla, koska jättiläismahan kanssa olen varmaan aika hyödytön muuttopuuhissa, joskaan ei minusta nytkään enää pahemmin hyötyä ole. Pakata sentään jaksaisin vielä toistaiseksi… 

 

Jaa julkaisu

This entry was posted in Yleinen.

Vastaa