Uutta ilmettä kotiin. :)

Sain tässä eräänä viikonloppuna yhtäkkisen inspiraation sisustaa kotia uudelleen. 😀 Johan se on useamman vuoden näyttänyt samalta! Ajatus on toki ollut mielessäni pidempään, mutta toteutus tapahtui yhtäkkisesti. 😀  Olen suunnitellut sisustuksen alunperinkin niin että se on helppo muuttaa pääosin vaihtamalla tekstiilejä, joten se on kohtuullisen helppoa. Rakastan Ikeaa, ja olen aina ostanut lähes kaiken sisustustavaran sieltä. Mielestäni hinta-laatusuhde on loistava verrattuna moneen muuhun liikkeeseen, ja sieltä löytää kaiken yhdestä paikasta! Ainakin minulla Ikean tavarat ovat tosiaan myös kestäneet kauniina sen aikaa kun olen niitä halunnut katsella, ja tälläkin kertaa saatiin suurin osa tavarasta myytyä vielä eteenpäinkin nettikirppareilla. Minä en jaksa katsella samaa sisustusta kovin monta vuotta, ja kodin ulkonäkö on kuitenkin tärkeä asia.

Entinen sisustuksemme oli kirkas ja terävä. Jokaisessa huoneessa oli oma kirkas tehostevärinsä yhdistettynä mustavalkoiseen pohjaan. Kuvioista en juurikaan piittaa, mutta jos jokin kuvio oli niin se oli tarkkarajainen ja selkeä. Yleisilme oli jopa leikkisä ja karkkimainen. Pidin siitä todella, mutta kaikkeen kyllästyy.

Makkarin tehostevärinä oli oranssi, keittiön vihreä, vessoissa sininen…

 

…ja olohuoneessa kirkas pinkki.

 

Nyt halusin kuitenkin jotain vähän rauhallisempaa, hiljaisempaa ja pehmeämpää. Ajatus sisustuksen uusimisesta on kytenyt päässäni jo jonkun aikaa, eikä se ole vielä valmis, sillä keittiö ja vessat ovat vielä suunnittelun alla. Luultavasti laitetaan ne valmiiksi vasta kun tämänhetkinen työharjoitteluni vastasyntyneiden osastolla päättyy, sillä se on intensiivistä ja vie aikaani, etenkin kun lisää päälle omat työt ja muut jutut. Meillä ei edes ole ollut yhteistä vapaapäivää ainakaan kolmeen viikkoon…

Olkkari ja makkari valmistuivat kuitenkin yhdessä viikonlopussa ennen harkkani alkua, ja ovat kyllä aika kivat vaikka itse sanonkin! Pientä hiomista teen vielä seuraavan Ikea-reissun yhteydessä, mutta tässäpä ne. 🙂

Olohuoneen perusvärit ovat nyt valkoinen ja harmaa. Kuviota on tuotu koristetyynyihin ja verhoihin, maltillisesti, mutta sekin osaltaan pehmentää aiempaa terävyyttä. Hyvin vaalea vanha roosa toimii niin sanottuna tehostevärinä, mutta sitä ei ole tuotu mihinkään liikaa. Yleistunnelma on nyt rauhallinen ja pehmeä, romanttishenkinen, mutta vastaa silti omaa sisustusmakuani.

Pehmeyttä tuomassa on myös koko seinän peittävät valkoiset valoverhot, joiden kuvio on röyhelömäinen köynnös. Mustien säilytyslaatikoiden tilalle on vielä tarkoitus vaihtaa harmaat, niitä ostan lisää seuraavalla Ikea-reissulla. Seinälle saatiin mustavalkoinen canvastaulu lempihääkuvastamme. 🙂 Se sopii mielestäni seinälle täydellisesti! (Se ei näy vielä tässä aiemmin otetussa kuvassa, kts. ylempää)

Makuuhuoneessa jatkuu tismalleen sama teema. Myös värit ovat samat. Taustalla näkyvään kaappiin tulee vielä myös mustien laatikkojen tilalle harmaat, kunhan ne ehditään hommata. Seinälle on myös tulossa jokin taulu, kunhan saan sen valittua.

Romanttinen, pehmeä ja kutsuva. Rauhallinen ja turvallinen. Verhojen köynnöskuvio jatkuu myös täällä koristetyynyissä ja pöytälampuissa. Matto ei näy kuvissa, mutta se on samanlainen kuin olohuoneen pörrömatto, mutta pienemmässä koossa.

Kaikenkaikkiaan olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, ja olen viettänyt useita hetkiä vaan katsellen ja ihaillen uutta ilmettä. Makuuhuone ja olohuone uusiutuivat hieman alle tuhannella eurolla, ja oletan että keittiö ja vessat nielevät yhteensä suunnilleen sen saman summan. Mielestäni hyvin kohtuullista, ja pienelläkin summalla sai kuitenkin aikaan melkoisen muutoksen! Loppuun lisään vielä ennen ja jälkeen-kuvat molemmista huoneista.

 

Jaa julkaisu

This entry was posted in Yleinen.

Vastaa