Kätilöopiskelijan Jobiili-painajainen

Kaikki ketkä ovat opiskelleet ammattikorkeakoulussa SoTe-alaa, tietävät entisen Jobstepin, nykyisen Jobiilin. Jobiili on uusi ja sen piti olla parempi, mutta käytännössä vain nimi ja ulkoasu taitaa olla muuttunut, toimintaluotettavuus on aikalailla samaa tasoa Jobstepin kanssa. Ja niille jotka eivät tiedä, Jobiili on ohjelma johon koko Suomen kaikki sote-alan amk-opiskelijat kirjautuvat samalla kellonlyömällä varaamaan kilpaa itselleen harjoittelupaikkoja. Aluksi voi toivoa saavansa kivan ja itseä kiinnostavan harjoittelupaikan sopivasta paikasta, mutta jo muutaman minuutin päästä epätoivoinen opiskelija toivoo hartaasti että saisi napattua edes jonkun harjoittelupaikan jostain, että opinnot eivät viivästyisi! Sillä ohjelmahan kaatuu yleensä jo muutamaa minuuttia ennen kun harjoittelupaikat aukeavat, ja sen jälkeen on täysin tuurista kiinni kuka pääsee varaamaan ja minkä paikan.

Ja jotta tämä ei olisi liian helppoa, täytyy muistaa että harjoittelupaikkoja ei alunperinkään ole riittävästi. Joku jää jokatapauksessa ilman. Ja se on se epäonninen kenen netti on hitain tai kenet se Jobiili nyt sattuu sieltä viskaamaan pihalle pisimmäksi ajaksi. Ja joskus paikat saattavat avautua vahingossa ennen aikojaan, joskus ne saatetaan perua ja järjestää uusi kilpailu. Tai kuten tällä kertaa, ne vaan katoavat taivaan tuuliin yön aikana.

Paikat saatiin kyllä palautettua lopulta tällä kertaa, mutta sitten ilmeni että ohjelma olikin antanut osan harjoittelijoista epätoivoissaan varata useampia paikkoja samoille viikoille, tai useamman opiskelijan varata saman harjoittelupaikan. Tämän ei tietenkään pitäisi olla mahdollista, koska nythän on niin että jollakin opiskelijalla on kolme harjoittelupaikkaa yhtäaikaa ja joku epäonnisempi taas on varannut saman paikan kuin joku toinen ja hänet tullaan potkimaan pois. Mukavan jännittävää kihelmöintiä tilanteeseen tuo nyt se, että Jobiili ei ole vielä kertonut ketkä ovat näitä epäonnisia joilla tällä hetkellä näkyy harjoittelupaikka varattuna, mutta joilta se tullaan sieltä poistamaan. Kivaa, eikö?!

Minä tarvitsen ensi keväälle kaksi harjoittelupaikkaa, lasten ja nuorten hoitotyön sekä mielenterveyden. Molemmat olisi siis pitänyt saada varattua. Lasten ja nuorten hoitotyö oli etusijalla ja olin valinnut suosikiksi oikein unelmaharkkapaikan. Sen saaminen oli toki hieman epätodennäköistä edellä kertomistani syistä, mutta tasan kello 17 päivitin sivun jaa pääsin kuin pääsinkin varaamaan sitä! Varaus onnistui ja tuli teksti että se on onnistunut. Sitten se kuitenkin katosi, ja luulin että eipä onnistunutkaan. Epätoivoisesti sitten vaan etsimään toista paikkaa… Tässä vaiheessa Jobiili toimi jo niin hitaasti että kaikki paikat mitä katsoin olivat punaisella… Noin tunnin päästä sitten kaikeksi yllätykseksi unelmapaikkani ilmestyikin näkyviin omiin varauksiini, ja vaikka olin siitä äärimmäisen tyytyväinen niin hieman ärsytti se että olin tuhlannut kallista aikaa etsimällä toista lanu-paikkaa vaikka olisin voinut etsiä mielenterveyspaikkaa! Niitä oli enemmän, mutta koska lanu oli etusijalla, ja niitä on vähän, niin keskityin niiden etsintään ja jäin siis ilman mielenterveyspaikkaa kokonaan.

Tällä hetkellä unelmaharkkapaikka näkyy omissa varauksissani, mutta jos siinä onkin useampi päällekkäinen varaus niin minut saatetaan vielä heittää siitä pois. Eikö olekin mukava systeemi tällainen?

Ymmärrän että osastoilla ei olisi aikaa soittelurumbaan joka alkaisi jos paikat etsittäisiin itse, mutta tokihan tähän nyt pystyisi tekemään jonkin hieman toimivammankin systeemin!

Jaa julkaisu

This entry was posted in Yleinen.

Vastaa