Hääpäivän rakennuspalikat

Kuva: LilyChristina PHOTOGRAPHY

Heti häiden suunnittelun alusta asti oli selvää että käyttäisimme kaikessa mahdollisessa ammattilaisten palveluita ja osaamista, vaikka se sitten vähän enemmän tulisikin maksamaan. Emme halunneet lähteä askartelu-, koristelu-, leipomis- ym rumbaan ollenkaan. Halusimme mahdollisimman stressittömät, mutta silti viimeisen päälle sen näköiset häät kuin haaveissa oli. Suosittelen! Mitään varsinaista budjettiahan meillä ei etukäteen ollut, vaan päätettiin että rahaa käytetään sen verran kun tarvii. Lainaa ei häitä varten sentään haluttu että siihen vedettiin raja. Filmaattisten kuvauspalkkio 800e maksetaan vasta kuvausten loputtua, eivätkä he ole muuten osallistuneet hääkustannuksiimme. Minulla on kaikkien häihin liittyvien palvelujen ja ostosten hinnat ylhäällä, mutta ollakseni rehellinen, en ole laskenut niitä yhteen. 😀 En tiedä haluankokaan laskea, mitäpä väliä sillä lopulta on? (ps. Laskin kuitenkin myöhemmin, summa oli viisinumeroinen. :O)

Tähän postaukseen ajattelin kuitenkin koota meidän hääpäivän rakennuspalikat eli ne osaavat ammattilaiset joiden avulla päivästämme tuli täydellinen. Postaus on samalla kiitos kaikissa näissä paikoissa saamastamme loistavasta palvelusta, ja lämmin suositus muillekin häiden suunnittelijoille. 🙂 Joissakin kohdissa saatan mainita suuntaa antavia hintatietoja.

Hääkutsut

Hääkutsut tilasin pääosin valmiina Ifolorilta. Ne on helppo suunnitella netin kautta omista kuvista, ja laatu on ollut aina hyvä. Olen tilannut ennenkin kuvakortteja samasta paikasta. 🙂

Lisäinfo-lappusen kutsun mukaan askartelin itse. Sitten vain rusetit päälle ja postiin. 🙂

Luotettavista ammattilaisista täytyy kuitenkin ainoana negatiivisena mainita nyt Posti, sillä isäni ei hääkutsua ikinä saanut. 🙁

Häämekko

Kihlauduimme ja päätimme hääpäivän helmikuussa, joten tiesin että hääpuvun kanssa tulee kiire jos haluan sellaisen joka pitää tilata. Ajatus oli valmiina, pitsiä pitää olla, hihaton ja iso helma. 🙂 Netistä olin selaillut jo aikoja sitten sen verran paljon hääpukuja, että tiesin kyllä mihin liikkeeseen haluan suunnata. 😉 Niinatar ja Morileen puvut. Vuokrapukua en missään vaiheessa edes pohtinut, häämekko on oltava oma!

Sovittelemaan lähdin äitini kanssa maaliskuun alkupuolella. Liikkeeseen varattiin etukäteen aika, ja siellä oli myyjä vastassa sovittuna aikana. Saimme lähteä kahdestaan äitini kanssa tutustumaan liikkeen pukuihin, ja mukaan annettiin pieniä kiekkoja joilla saattoi merkitä puvut joita halusi sovittaa. Sen jälkeen pääsimme sovittelemaan. Puvut olivat kaikki ihania, mutta lopulta jäljellä oli kaksi parasta vaihtoehtoa, joista myyjä huvittuneena totesi toisen olevan valittu vuoden 2016 kauneimmaksi hääpuvuksi, ja toisen vuoden 2017. 😀 Minun puvukseni valikoitui uudelleensovituksen jälkeen Morileen malli 2787, joka oli vuoden 2016 kaunein. Värivaihtoehtoja pukuun oli, ja itse halusin nimenomaan kuvassa olevan ivory-pohjaisen version.

Vaihtoehtoina oli ottaa rekissä oleva puku, mutta myyjä kertoi heille myös tilatun tätä samaa mallia yhden koon pienemmän ja kaksi kokoa pienemmän, joiden pitäisi ehtiä tulla ennen häitäni hyvinkin. Mietittyäni muutaman päivän päädyin vahvistamaan pukutilauksen. Myyjän kanssa tultiin siihen tulokseen että koska haluaisin pukuuni nyörityksen, olisi syytä ottaa se kaksi numeroa pienempi kuin sovittamani puku. Se olikin hyvä päätös, sillä saapuessaan puku ei ollutkaan liian pieni kuten oli tarkoitus, vaan juuri sopiva. 😀

Puvun saapumisen kanssa oli hiukan säätöä, ja sain jo toukokuussa ilmoituksen että pukuni olisi tullut, mutta se ei ollutkaan minun pukuni, vaan se kokoa suurempi. Niinattaren omistaja oli yhteydessä minuun useita kertoja pukua odotellessa, ja siinä stressatessa sen ehtimisestä hänen rauhoittelunsa oli ihan paikallaan. Hän oli myös yhteydessä puvun toimittajaan useita kertoja ja tilasi sen lentorahtina nopeutetulla aikataululla. Niinattaresta järjestettiin minulle myös ”hätäaika” heidän yhteistyöompelimoonsa Fitting Roomiin, jotta tarvittavat muutostyöt ehditään varmasti tehdä samantien kun puku saapuu. Näinollen puku ehti Suomeen hyvissä ajoin ja korjausompelut ehdittiin tehdä hyvin. Sekä Niinattaren palveluun että itse pukuun olen enemmän kuin tyytyväinen. 🙂

Ylläolevassa kuvassa puku on ylläni juuri saapuneena Niinattaressa, ennen muutostöitä.

Halusin pukuun nyörityksen taakse sekä piilolenkit helman nostoa varten. Lyhyt kun olen niin tarvittiin myös lyhennys helmaan. Niinattaren yhteistyöompelimo Fitting Roomissa minua palveli erittäin ystävällinen ompelija, joka sai muutostyöt tehtyä juuri niinkuin toivoin. Yhden kerran kävin välisovituksessa, puku oli ompelimossa yhteensä noin pari viikkoa. Tarvittaessa olisin varmasti saanut sen sieltä jo aikaisemmin mutta siinä vaiheessa ei onneksi ollut mikään kiire, häihin oli vielä hyvin aikaa. Fitting Room on viihtyisä paikka ja sinne mennessä tulee erittäin mukavan kutkuttava, ”morsiamellinen” olo. 😀

Yllä kuva puvun välisovituksesta.

Valmis puku ylläni pitsiboleron kanssa häitä edeltävänä iltana. 🙂

Sulhasen asu

Rikun puvun löytyminen olikin astetta haastavampaa, sillä hän halusi vaalean puvun. Käytiin kyllä sovittamassa myös tavallista mustaa Niinattaressa, ja komeahan se oli sekin, mutta kuitenkin Riku halusi kokeilla josko löytäisi sen toivomansa vaalean puvun muualta. Ja löytyihän se lopulta! Pieni putiikki Mannerheimintiellä nimeltä Muotitalo Tyynelä. Heillä oli myös vaaleita pukuja! Ja hieno puku sieltä löytyikin! Väri oli ivory, kuten omankin pukuni helma pitsien alla, ja takissa oli myös kaunis kuviointi joka muistutti hieman oman mekkoni pitsiä. Siis täydellinen! Palvelu oli loistavaa, vaatteet olivat valmiina ja sopivina noudettavissa haluttuna aikana, ja mukaan sai jopa kahdet kengät kun vähän arpoi kokoa. Putiikki oli pieni ja viihtyisä.

Kuvassa ylllä puku sovitettavana ennen sopivaksi korjaamista ja nappien kiinnitystä. 😉

Kukat

Kukat tilattiin Kampin kauppakeskuksessa sijaitsevasta Kaivokukasta, jossa meitä palvellut floristi paljastui entiseksi lapsuuden kirjekaverikseni. 😀 Hassu sattuma. Johanna hoiti kukkatilauksemme ammattitaidolla, ja ylläolevassa kuvassa kimppu on jo tehtävänsa tehnyt, ja tuotu seuraavana päivänä kotiin. Tilaukseen kuului myös pienempi kimppu tyttärelleni, sekä bestmanille ja sulhaselle rintakukat. Alunperin tilasin kukat myös kaasolle ja toiselle morsiustytölle, mutta näiden tilausten peruuttaminen onnistui ongelmitta kun kaaso joutui perumaan osallistumisensa. Sain käydä katsomassa kimppua etukäteen edellisenä iltapäivänä, jolloin siihen lisättiin pyynnöstäni vielä pari pientä yksityiskohtaa. Aamulla saatiin kukat kätevästi laatikoissa noudettua kampauksen ja meikin jälkeen hotellille suunnatessa.

Yllä kimppu Kampissa edellisenä iltana ennen pienten yksityiskohtien lisäämistä. 🙂

Kirkko

Kirkon puolelta hääjärjestelyissä oli ehkä eniten hommaa. Pappi vaihtui viime tingassa ja tästä johtuen meidän piti käydä ylimääräisiä harjoituksia kirkolla vielä viimeisellä viikolla ennen häitä. Vihkipappimme oli kuitenkin aivan ihana ihminen ja piti meille kauniin puheen. Kanttori ja suntiot hoitivat myös työnsä moitteettomasti, musiikki oli hienoa, ja se saatiin käydä suunnittelemassa kanttorin kanssa erillisellä käynnillä. Suntiot saivat turistit pihalle ennen vihkimistä ja kaikki sujui hyvin. Kirkon sisällä informaatio kuvauksesta tuntui tosin kulkevan vähän hitaasti, ja törmäsimme useamman kerran henkilöön joka ei tiennytkään häitämme kuvattavan televisioon vaikka tiedon piti olla kulkenut. 😀 Lopulta kaikki kuitenkin sujui paremmin kuin hyvin, ja pappi oli hurmannut myös molemmat äidit. 😀

Upea Tuomiokirkko oli ehdoton vihkipaikka, ja sen vapaanaolon perusteella hääpäiväksi valikoitui sitten keskiviikko.

Sormukset

Sormusten kanssa saikkasimme kauan koska valinta oli niin vaikeaa. 😀 Mietimme ensin teetettyjä sormuksia, mutta emme sitten kuitenkaan saaneet päätetyksi millaiset ne olisivat olleet, ja keneltä ne olisi tilattu, joten palasimme takaisin valmiiden mallien katseluun. Sovittamassa käytiin monissa liikkeissä eri sormuksia, kaikissa palvelu oli ystävällistä. Rikun sormus löytyi nopeammin ja itse olin vähän niinkun valinnut yhden toisen, mutta kun menin katsomaan sitä toisen kerran livenä liikkeeseen niin iskin silmäni tähän upeaan luomukseen minkä Riku sitten ystävällisesti lupasi ostaa. Siinä loistaa 9 isompaa ja 40 pienempää timanttia ja se on kaikinpuolin täydellinen! Rikun sormus on keskeltä keltakultainen ja reunoilta valkokultainen ja timanttileikattu. Hieno sekin!

Pukeutuminen ja kuljetukset

Äitini ja tätini porukoineen majoittuivat Hotelli Albertissa keskustan tuntumassa, ja siellä kävin itsekin pukeutumassa hääpukuun. Vastaanotosta oli tilattu kyydit kirkolle, ja hoidettu kaikki valmiiksi. Palvelu oli erittäin mukavaa. Kuljetus Kovasen taksi oli pihassa toivottuna ajankohtana, taksi erityisen puhdas äitini miehen toiveesta valkoisen hääpukuni takia, ja kuljettaja oli äärimmäisen ystävällinen ja palveluhenkinen, ja olimme kirkolla hyvissä ajoin.

Iloiset asiakaspalvelijat tekevät jännittävästä ja hienosta päivästä entistä hienomman. 🙂

Mutta saattoi morsianta vähän jännittää kuitenkin taksin takaosassa? 😉

Morsiamen look 

Tämän lookin aikaansaamiseen mekkoineen, hiuksineen, kampauksineen, meikkeineen, koruineen ymym tarvittiin monta taitavaa ammattilaista ja monia tuhansia euroja, mutta kaikki sen arvoisia. 🙂 Mekko ja kimppu käytiin jo läpi, mutta tässä sitten muu:

Minua on siunattu kauniin värisellä tummalla tukalla, mutta ikävä kyllä se ei ole kovin paksu. 😀 Jotta saisin haaveilemani kaltaisen frozen-tyyppisen kampauksen, tarvittiin siis vähän lisää hiuksia. 😀 Pituutta ei laitettu kauhean paljon lisää, mutta paksuutta kyllä. 🙂 Tässä kuvaan astuu vuosikaudet tukkaani laittanut luottokampaaja Milla hohDEsignistä Tampereelta. Milla laittoi minulle teippipidennykset ja aika upea kuontalo siitä tulikin. Tarkoitus oli luonnollinen ilme tähänkin, eli mitään överipitkää tuksutukkaa en halunnut. 😀 Pidennykset sulautuvat mielestäni aika kivasti omiin hiuksiin, jos ei tiedä niin ei välttämättä huomaa koko lisätukkaa. 😀 Väriä ei muutettu, laitettiin vain vähän sävytettä, joten tukka on aikalailla samanvärinen edelleen kun mitä se oli luonnontilassa ennen pidennystenlaittoa. Näin sen halusinkin, sillä tukkani on elinaikanani ollut kaikissa mahdollisissa väreissä vihreää lukuunottamatta. 😀 Viimeiseen 1,5 vuoteen siihen ei ollut väriä laitettu ollenkaan, ja halusinkin mennä naimisiin ”omanvärisenä”. 😀

Meikin ja kampauksen teki Kampin qHairissa ihastuttavan pirteä Suvi, jonka luona kävin myös koekampauksessa edeltävällä viikolla. Hän sai hyvin kiinni ajatuksestani siitä mitä hiuksilleni ja meikkiini haluan, ja lopputuloshan oli upea. 🙂

Tarjolla olisi ollut teetä ja kahvia ja suklaata ja hedelmiä ym, jos olisin pystynyt jännityseltäni mitään syömään. 😀 Onneksi mukanani olleille kameramiehille maistui paremmin. Kampausaika oli klo 8 ja hieman ennen 11 oltiin valmiita. Suvin mukava jutustelu lievitti sentään jännitystä jonkun verran.

Kampauksessa käytetyt korut löysin Glitteristä, ja huulipunan kävin ostamassa Stockmannilta, jossa muuten myös oli aivan älyttömän hyvä palvelu! En olisi itse saanut kaikista niistä tuhansista huulipunista mitenkään valittua sitä parasta vaihtoehtoa ilman apua. 🙂

Kengät ovat myös Stockmannin WhiteDress-myymälästä, jossa myös ystävällisen myyjän avulla valitsin täydellisen sopivat kengät, joita pystyin käyttää koko hääpäivän ilman että ne hiersivät yhtään. Kannatti kyllä maksaa niistäkin vähän enemmän!

Lisäksi lookiin kuuluu erinäisiä alusasuja, jotka tilasin pääosin eri nettikaupoista.

Upeat riskukorut ovat Rovaniemeläisestä Taigakorusta, josta tilasin ne netin kautta kotiin. Taigakoru valmistaa lappilaisaiheisia koruja, ja yllättäen minulta löytyy ihan muutamia heidän korujaan jo ennalta. 😀 Nämäkin olivat aivan ihania. 🙂

Kynnet kävin laitattamassa Kauneussalonki Pinkissä häitä edeltävänä päivänä. Näihinkin olen enemmän kuin tyytyväinen, minulla ei työnikään vuoksi ole ikinä ollut rakennekynsiä, mutta nämähän ovat aivan ihanat! Jos se olisi mahdollista, niin minulla olisi aina rakennekynnet, sen olen näiden kanssa todennut. Ikävä kyllä se ei ole, ja ne on poistettava ennen kun menen seuraavan kerran töihin. Seuraavaa työpäivää en ole kuitenkaan vielä mihinkään luvannut, sillä aion nauttia näistä mahdollisimman pitkään. 😉 Ripsipidennykset kävin laitattamassa samassa paikassa, ja ovathan nekin aika ihanat. Ei minulla ole sellaisiakaan koskaan ollut. 😀

Vielä Lapin reissun jälkeenkin kaikki kynteni ovat paikallaan. 😀

Unohdinkohan vielä jotain…? 😀

Kuvaus

Häidemme valokuvaajana toimi LilyChristina PHOTOGRAPHYn Mia, joka oli aivan mahtava! Kuvauksen aikana satoi välillä vettä, välillä paistoi aurinko. 😀 Kuvausolosuhteet olivat muutenkin haastavat, sillä ympärillämme pyöri kokoajan myös Filmaattisten kuvausryhmä ja välillä myös häävieraita. Kertakaikkiaan mykistävää. Useampi kuvaussessiota seurannut vieras on jälkeenpäinkin muistanut mainita miten työlleen omistautunut valokuvaajamme makasi ja istuskeli välillä märässä maassa saadakseen parhaita mahdollisia kuvia. 😀 LilyChristinan eduksi voisin tässä muuten myös mainita sen että kuvaussession hinta ei todellakaan päätä huimaa.

HUOM. blogissa olevat kuvat on pienennetty joten eivät ole yhtä tarkkoja kuin alkuperäiset.

Kuvauksen yhteyteen mainitsen myös Filmaattiset, sillä olivathan he mukana häidemme järjestelyissä melkein alusta asti. Valmista jaksoa ei tietenkään nähdä itsekään vielä pitkän aikaan, ja kirjoitan siitä sitten aikanaan oman arvioini ja mielipiteeni, mutta tällä hetkellä pystyn jo kuitenkin arvioimaan heidän tuotantotiimin kanssa tehtyä yhteistyötä.

Häiden järjestely on aina oma stressinsä ja säätöä tulee varmasti, ja tottahan se oman lisämomenttinsa tuo koko hommaan, jos päättää ottaa mukaan sekä siihen suureen päivään että sen järjestelyyn vielä joukon ylimääräisiä ihmisiä kameroiden kanssa. 😀 Se täytyy kuitenkin sanoa että koko tapaamamme tuotantotiimi oli todella mukavaa porukkaa, ja yhteistyö heidän kanssaan sujui hienosti. Aikatauluissa on järjestelemistä kun niihin vaikuttaa omien ja palveluidentuottajien lisäksi vielä tuotantotiimin aikataulut, mutta kaikesta kuitenkin selvittiin. Suurimman osan kuvauksistamme hoiti myöskin sama kuvaaja, mikä oli mukava juttu myös ihan siitä syystä että hänestä tuli jo tuttu eikä se kamerakaan sitten enää niin jännittänyt. 😀 Omasta mielestäni plussaa oli myöskin se että useimpina kuvauspäivinä meillä oli mukanamme ainoastaan se yksi kuvaaja, mikä kyllä helpotti asiointia eri paikoissa. Koin myös että tuttu kuvaaja mukana erilaisissa hääpäivän järjestelyissä joihin ei voinut ottaa sulhasta mukaan oli kiva juttu, kun ystävät ja suku asuvat kaukana. Tylsäähän se olisi yksin ollut, ja kenelläpä olisi enemmän näkemystä morsiamen laittautumisesta kuin sellaista kymmenen vuotta työkseen kuvanneella. 😀 Hääpäivänä pelkäsin etukäteen että miten kuvaustiimi pysyy mukana päivän tiukahkossa aikataulussa, mutta heistä ei ollut kerrassaan mitään vaivaa! Vieraat toki jännittivät heitä, mutta itse emme kyllä oikeastaan enää sen kummemmin heidän läsnäoloaan edes huomanneet, siis ainakaan negatiivisessa mielessä.

Kaikenkaikkiaan jakson kuvaaminen oli erittäinkin mukava once-in-a-lifetime-kokemus, eikä siltä osin kaduta kyllä mukaan lähteminen ollenkaan. 🙂 Saa sitten nähdä millaisen jakson leikkaajat saavat meistä aikaiseksi, ja millä tavalla jakson myötä tuleva pakollinen paha eli julkisuus vaikuttaa mielipiteeseeni… 😀 Tähän asti olen kuitenkin tyytyväinen.

Juhlapaikka

Haikon Kartanossa olemme vierailleet useampaan otteeseen viime vuosina, ja siihen rakastuin kyllä täysillä jo ihan ekalla vierailulla! Sen lisäksi että Kartano on kuvauksellisuudessaan aivan mahtavan hieno kokemus ulkonäöltään ja puitteiltaan, on sen henkilökunta ja palvelukulttuuri aivan uskomatonta. Itsestä tuntui että olisi astunut aivan toiseen maailmaan, kun on tällainen tavalliseen tottunut tavallinen tallaaja. 😀 Haikossa saa todellakin tuntea olevansa vähintäänkin kuninkaallinen. Sen lisäksi kaikki ruoka ja juhlatarjoilut ovat olleet jotain aivan taivaallisen upeaa, joten parempaa paikkaa hääjuhlalle en osaa kuvitella. Itseasiassa se olikin ainoa vaihtoehto missä halusin hääjuhlamme järjestettävän. 😀

Halusimme ehdottomasti tarjoilut samasta paikasta myös sen takia ettei siitä tulisi lisäsäätöä, ja Haikon Kartano tarjoaa tämänkin. Juhlaan olisi saanut valittua myös lämpimän ruuan tarjoilun, mutta en kyllä etenkään hääpäivän jälkeen ymmärrä miten jotkut jaksavat juhlia yömyöhään tuntikausia. 😀 Juhlan pituus oli enemmän kuin riittävä meille, ja lämmin ruoka olisi ollutkin ihan liikaa. Samoin halusimme että meidän ei tarvitse itse huolehtia esimerkiksi paikan koristelusta.

Hääyön vietimme ihanassa tutussa huoneessa jossa meitä odotti mansikoita ja suklaata. Olisimme saaneet myöhemmän huoneenluovutuksenkin, mutta jouduimme lähtemään aamulla jo ennen puolta päivää ”häämatkan” takia. 🙂

Haikossa vieraillessa olemme aina majoittuneet Kartanon puolella samassa suuressa parvekkeellisessa huoneessa, joten kylpylähotellista en osaa sanoa mitään. Kylpylässä olemme käyneet myös muutaman kerran, mutta Kartano itsessään on ympäristöineen mielestäni jo riittävän rentouttava lomakohde ilman kylpylääkin.

Häävalssi

Viimeisimpänä vaan ei missään nimessä vähäisimpänä ammattilaisten listalla on Tanssikoulu Clara Blomqvist, jonka mainiota yksityistuntia voin ehdottomasti suositella kaikille epävarmoille häävalssaajille! Tunnilla kävimme kaikki asiat häävalssiin liittyen läpi aina etiketistä alkaen. Suunnittelimme pienen ”esityksen” sen valssin pohjalle minkä olimme valinneet, ja harjoittelimme tanssimista. Kumpikin meistä lähti tyhjästä, ilman juurikaan etukäteistietoa valssista tai mistään muustakaan tanssista. Alunperin olimme ajatelleet sen takia jättää koko valssin pois, mutta sitten ajattelin että no jos kokeilemme kuitenkin miten se sujuu. Ja onneksi kokeilimme! En tiedä miltä se tulee televisiossa näyttämään se lopullinen valssi, mutta ainakin meillä oli Claran tunnilla älyttömän hauskaa ja ennen kaikkea sen ansiosta uskalsimme ylipäänsä tanssia koko valssin!

Palikat kasassa

Siispä näiden kaikkien palikoiden lopputulemana on onnellinen ja hääpäiväänsä erittäin tyytyväinen tuore aviopari. Enkä todellakaan aina ole näin positiivinen ja tyytyväinen kaikkeen saamaani palveluun joka paikassa, mutta nyt vain onnistuttiin valitsemaan päivämme rakentamiseen todellisia ammattilaisia jotka kaikki onnistuivat työssään, ja silloin on mukava myös jakaa kehuja eteenpäin. 🙂

Jaa julkaisu

Vastaa