2. ja 3. kuvauspäivä

Toinen kuvauspäivä meillä oli pari viikkoa sitten jo, mutta en ole ehtinyt siitä kirjoittaa, joten yhdistän sen nyt tähän kolmanteen joka oli eilen. Aloitetaan kuitenkin siitä aiemmasta.

 

 

Eli tällä kertaa meillä ei ollut mukana ohjaajaa, vaan pelkästään kuvaaja. Yksi kuvaaja. Huomattavasti rennompaa ja helpompi järjestellä mitä vähemmän porukkaa on mukana. Aloitimme kuvauspäivän Niinattaresta missä sovitimme sulhaselle pukua. Rikun toiveena oli valkoinen puku, mutta ikävä kyllä heiltä ei sellaista löytynyt. Riku sovitti mustaa ja harmaata ja päädyttiin siihen että mikäli valkoista ei löydy muualtakaan niin otamme heiltä sen mustan version. Valkoisen löytäminen oli hieman haastavaa, mutta lopulta yhdestä pienemmästä putiikista sellainenkin löytyi joten Niinattaren pukua emme sitten vuokraakaan. Kuvaaja ei ollut enää mukanamme valkoisen puvun sovituksessa, sillä se löytyi vasta myöhemmin. Musta versio oli kuitenkin tyylikäs sekin ja olisimme varmasti ottaneet sen ellei Riku olisi halunnut nimenomaan valkoista. Ehkä tosiaan kuitenkin tuo valkoinen on enemmän Rikun oloinen puku.

Toisena kuvauskohteena oli Rikun työpaikka. En ollut itsekään käynyt siellä aiemmin, enkä tietenkään esiintynyt kuvissa siellä, mutta olin sentään mukana ja pääsin senkin vihdoin näkemään. Cybercomin toimisto sijaitsee Kampissa ja aikamoinen toimisto onkin! :O Todella siisti, modernin tyylikäs ja tilava. Kunpa itsekin joskus saisi työskennellä sellaisissa puitteissa… Mutta taitaa olla tällä alalla turha toive. Suurin osa sairaaloista vain homehtuu pystyyn…

Sen jälkeen meillä oli vielä loppupäivä aikaa ja pohdimme mitä haluaisimme kuvailla. Päädyimme lähtemään kävelylle Kauppatorille ja sieltä lautalla Suomenlinnaan. Sää oli todella hieno, paljon kauniimpi ja lämpimämpi kuin mitä oltiin odotettu joten meillä oli ihan liikaa vaatetta, mutta tuli kyllä todella hienoja kuvia! Pitkän kuvauspäivän jälkeen tarkoitus oli vielä mennä tanssitunnille harjoittelemaan häävalssia ennen varsinaista yksityistuntiamme, mutta helteen ja kaiken sen kävelyn ansiosta luovuimme siitä ideasta ja kuvaajan lähdettyä menimme lähimmälle löytämällemme terassille istuskelemaan ja nauttimaan jääteet.

Kolmas kuvauspäivä oli eilen, ja se alkoi aamupäivällä Tanssikoulu Clara Blomqvistin yksityistunnilla. Minä en ole ikinä tanssinut enkä osaa tanssia, Riku on joskus lapsena ollut jossain tanssikoulussa, mutta siitä on aikaa. Aikalailla nollasta siis aloitettiin. Olimme ajatelleet että emme välttämättä edes tanssi häävalssia koska emme osaa ja siitä ei kuitenkaan tule mitään muuta kuin turhaa stressiä, mutta päätettiin kuitenkin käydä kokeilemassa jos se jotenkin sujuisi. Ajateltiin että tunnilla käytäisiin vaan läpi sitä perustanssimista, mutta tunti yllätti kyllä todella positiivisesti! Clara opetti meille kaikkea mahdollista häävalssietiketistä alkaen, ja saatiin kokoon kiva simppeli paketti, mikä juhlassa sitten voidaan esittää. Sitä täytyy kyllä harjoitella, mutta meillä on nyt tiedossa tanssin aloitukset, itse valssaaminen ja lopetus. Yhdessä tunnissa ei tulla ammattilaisiksi mutta nyt tuntuu siltä että uskaltaa sentään yrittää myös häävalssin tanssimista. Sen verran tuntiin muuten kyllä keskittyi, että ihan sama oliko kuvaaja-Jyri kameransa kanssa paikalla vai ei. 😀 Ainoa huono puoli koko hommassa oli se että juuri kun olimme kävelemässä metrolta tanssikoululle niin meidät yllätti kaamea vesisade joten oltiin hieman märkiä siellä tanssiessa…

 

Sen jälkeen suuntana oli ihana Haikon Kartano! Meillä oli tarkoituksena tavata Haikon edustaja ja tutustua juhlatilaan, sekä käydä läpi hääjuhlaan liittyviä muita asioita. Kuvaaja seurasi mukana. Juhlatila vaikutti todella hienolta ja siellä on myös pieni tanssilattia. Musiikintoistot käytiin läpi sekä vähän millä tavalla pöytiä järjestellään ja koristellaan ym. On kyllä ihanaa ettei tarvitse itse huolehtia niistä sen enempää! Jotain otoksia otettiin myös jo pihalla, mutta ilma oli sen verran inhottava että enemmän kuvaillaan sitten joku muu päivä.

 

Tänään minä menen hakemaan Niinattaresta omaa hääpukuani joka on vihdoin saapunut, ja sen jälkeen vien sen Fitting Roomiin jossa minulla on varattuna korjausompeluaika. Pukuun vaihdetaan mm nyörikiinnitys ja mahdollisesti vähän lyhennetään. Kuvaaja tulee myös mukaan iltapäivällä Fitting Roomiin kuvaamaan ompelutöiden suunnittelua.

 

Hääjärjestelyt ovat siis sinänsä hyvällä mallilla. Sormuksetkin saatiin valittua, vaikka minulla vaihtui se vielä paikan päällä… Nyt kuitenkin tulee sellainen sormus johon voin sataprosenttisesti olla tyytyväinen. Hääauto on valittu, bestman harrastaa mersuja ja mersuhulluja kun itsekin olemme niin valinta oli sitä kautta selvä. Pappi on saatu varattua, ja hänen kanssaan meillä oli tapaaminen viime viikolla, ja tällä viikolla olemme perjantaina menossa Tuomiokirkkoon tapaamaan kanttoria ja suunnittelemaan häämusiikkia. Myös hääpotrettien kuvaajan olen valinnut ja varannut. Tarkempi aikataulu selviää lähempänä, luultavasti kuvaamme ennen juhlan alkua Haikossa. Hieman kiire varmasti tulee siirtymisen kanssa, mutta siinä ei oikeastaan ole muuta vaihtoehtoa.

Juhlasalistamme on muuten käynti suoraan Kartanon upealle parvekkeelle, joten jos on kaunis ilma, voimme olla myös siellä. 🙂

 

 

 

 

Jaa julkaisu

This entry was posted in Yleinen.

Vastaa