Vauvan viltti

Kuten mainitsin aikaisemmassa tekstissäni, pidän käsitöistä. Etenkin kutomisesta ja etenkin villasukkien kutomisesta. Virkkauskin sujuu kuitenkin jotenkuten, vaikka siinä en koe kovin hyvä olevani. Olen kuitenkin tehnyt villasukista jääneistä vajaista keristä sekä omalle lapselleni että siskontytölleni vauvana värikkäät viltit, joten nyt uuden siskonpojan tai -tytön ollessa kypsymässä täytyi minun tietysti tehdä taas viltti. 😀 Lankana on siis sukkalanka Seitsemän Veljestä, mikä on ehkä vauvanpeittoon hieman karkea, mutta kuitenkin lämmin ja menee hyvin etenkin päällimmäisenä peittona talvella, jolloin se ei ole suoraan vauvan iholla.

Tällä kertaa valitsin pohjaväriksi valkoisen, eli sillä liitän yhteen ja teen reunukset virkkaamiini värikkäisiin neliöihin.

Kun kaikki neliöt ovat saaneet reunuksensa, päättelen ne ja sen jälkeen silitän, jotta niitä on helpompi käsitellä yhteenliittämisvaiheessa.

Yhteenliittäminen tapahtuu myös virkkaamalla. Ensin täytyy tietysti tarkasti suunnitella väritilkkujen järjestys, jotta siitä tulee mahdollisimman sopusointuinen. En ole käyttänyt kahta kertaa samaa väriä, eli jokainen tilkku on omanvärisensä.

Sitten ne vaan virkataan yhteen. Alkutyön teen lattialla istuen jotta en tuhoa tilkkujen järjestystä tai liitä niitä vanhingossa yhteen väärinpäin tai jotenkin muuten hassusti.

Kun kaikki saumat on virkattu niin virkkaan vielä muutaman kierroksen ympäri koko viltin jotta reunasta tulee tasainen ja kaunis.

Sitten päättely ja silitys ja voilá!

Viltti on valmis!

Aikaahan tässä menee tietysti jonkun verran, mutta tilkkuja teen yleensä pikkuhiljaa. Alan tehdä niitä kun saan tietää uudesta tulokkaasta, ja yleensä siinä ehtii vielä hyvin saada viltin valmiiksi ilman kiirettä. Tosin yleensä en virkkaa enkä kudo kovinkaan paljon kesällä, mutta nyt oli poikkeustilanne, koska en koulujuttujen sun muiden lomassa ehtinyt saamaan vilttiä kokonaan valmiiksi keväällä. Tein välillä pikkusukkia aikamoisen kasan koska jatkuva tilkkujen virkkaus ei ole pidemmän päälle kovin kivaa pelkästään, joten siitä on pidettävä välillä taukoa. 😀

Jaa julkaisu

This entry was posted in Yleinen.

Vastaa