Ristiäiset ja kesäjutut

Äääh, tuntuu että voisin otsikoida jokaisen blogipostaukseni kiireinen se-ja-se! 😀 En taaskaan ole ehtinyt kirjoittaa pitkään aikaan, koska touhua on ollut jatkuvasti. Tarkoitus oli tehdä heti ristiäisten jälkeen nimipostaus, mutta näin se vaan jäi sekin. Nyt tulee sitten kaikenkattava kesäpostaus. Tai no, ei aivan kaikenkattava, koska ompeluharrastukseni on totaalisesti karannut käsistä, joten ne jutut päätin nyt säästää omaan postaukseensa. Koska muuten tästä tulisi liian pitkä. Nyt ompelusta kiinnostumattomat voivat sitten hypätä koko ompeluhomman ohi. 😀

Aloitetaan siis niistä ristiäisistä. Pieni ystävänpäivätyttö sai nimekseen Bettina.

Kaste tapahtui lähikirkossamme ja kasteen suoritti vihkipappimme, Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Martti Häkkänen. Juhlaa vietettiin myös seurakunnan tiloissa kasteen jälkeen. Tarjoiluja olimme Rikun kanssa leiponeet koko edellisen päivän, ja siskoni toi mukanaan tekemänsä koristeet kakkuihin. Leipomisiin meni koko päivä, mutta vaikka itse sanonkin niin kyllä me saatiin niistä aika hyviä! Siskoni toki etäohjeisti ja avusti siinäkin, hän on koulutukseltaan leipuri-kondiittori.

Appelsiini-valkosuklaa kuppikakut
Tomaatti-feta ja paprika-sipulipiirakat
Omena-valkosuklaa juustokakku
Kahvi-tummasuklaa rahkakakku
Puolukka-kinuski täytekakku

Minulla on tapana yrittää aina tehdä tarjoiluja reippaasti vierasmäärään nähden, joten yli jäi tälläkin kertaa jonkun verran, ja söimme sitten kotona herkkuja aika pitkään juhlien jälkeen, ja taitaapa niistä jotain edelleenkin löytyä pakkasesta. 😀

Isosisko ja pikkusisko
Filmaattisten kamerat olohuoneessamme jälleen

Ristiäisten jälkeen onkin sitten touhua riittänyt jos jonkinlaista. Filmaattiset kävivät alkukesästä tekemässä meistä Mitä kuuluu-jakson, joka ehkä ilmestyy joskus seuraavan Unelmahäät-kauden aikoihin ensi vuonna, tai ehkä aiemmin. He eivät oikein itsekään olleet varmoja, mutta innolla odotetaan. 😀 Ihan kiva nähdä myös mitä muille pareille kuuluu.

Juhannusgrillausta
Perinteinen jokakesäinen minigolf-turnaus

Rikun kesäloma alkaa vasta vajaan parin viikon päästä, eikä oikein olla edes ehditty vielä pohtia mitä silloin tehdään. Jonkunlainen Suomen sisäinen roadtrip kiinnostaisi, mutta ei oikein olla keksitty kohdetta. Viime kesän Ähtärin reissu oli tosi mukava, ja jotain sen kaltaista olisi kiva taas keksiä, mutta minne?

Jotkut grillaa, toisten eväät on vielä paremmat 😀

Bettina on nyt noin 4,5kk ja ollaan pari kertaa maistettu vähän porkkanaa ja mangoa, mutta ne eivät saaneet kovin hyvää vastaanottoa… Eipähän niillä kiire ole, sillä Bettina on kasvanut hyvin maidollakin. Hän on hoikka ja pitkä tyttö, jolle näyttäisi tulevan ruskeat silmät!

Pläntti on tuottanut mansikoita entiseen tahtiin, tähän mennessä ollaan poimittu sieltä yhteensä 10 litraa. Siinä on reilusti meille, ja naapuriinkin on riittänyt. Naapureista puheenollen muuten, pääsimme vihdoin tällä viikolla katsomaan uutta asuntoamme jonka pitäisi tyhjentyä elokuun puolessa välissä. Sen jälkeen siellä toki on edessä vielä pintaremontti, toivottavasti mittava… 😀 Mutta sitten pääsisimme vihdoin muuttamaan! Lisää tilaa! Muutto ei toki ole kovin pitkä, sillä muutamme vain Rikun entisen yksiön seinänaapuriksi. Tavallaan en haluaisi edes muuttaa, koska pidän tästä asunnosta, mutta todellakin tarvitsemme sen lisähuoneen joten on pakko. Toivon vain että remontti hoidetaan kunnolla… Keittiö on tulevassa asunnossa pienempi, mikä on kyllä tyhmä juttu, mutta ehkä sentään saadaan sitten uusittu keittiö.

Kesä on ollut kaunis, mutta onneksi ei liian kuuma ainakaan muutamaa päivää lukuunottamatta. Toivottavasti kuumuus ei saavu loppukesästäkään, en kaipaa sitä tippaakaan!

Jaa julkaisu

This entry was posted in Yleinen.

Vastaa